vineri, 10 iunie 2022

Nu-i asa ca n-ai stiut?









În atelierul nostru, diagnosticarea unui aparat defect și estimarea costurilor sunt gratuite.



Deși producătorii încurajează direct (publicitate) și indirect (prețuri foarte mari la piesele de schimb) achiziționarea de aparate noi, depanatorii vă recomandă să reparați tot ce poate și merită să fie reparat (aparate scumpe, rare sau cu valoare sentimentală). Reparațiile sunt în general mult mai ieftine decat aparatele noi și contribuim astfel la calitatea mediului. Pentru a putea estima costurile, este important pentru service care este natura defectului. După diagnosticare, depanatorul estimeaza prețul reparației. O reparație este considerată rentabilă dacă prețul acesteia nu depașește 45% din prețul de cumpărare al bunului respectiv. Din acest motiv un televizor sau monitor cu ecran defect / spart nu mai este reparat. În astfel de situații se cauta aparate identice trăznite (nereparabile, electronica defectă complet) sau sunt canibalizate (dezmembrate pentru a fi folosite ca piese de schimb).
În funcție de estimarea făcută, depanatorul ofera clientului cea mai bună soluție:
- reparație, dacă sunt componente disponibile la prețuri și timp de livrare acceptabile;
- dezmembrare, valorificare componente și reciclarea materialelor rezultate dacă nu sunt componente disponibile pe piață la preț și timp de livrare rezonabile (reparația este nerentabilă);
- consiliere, dacă se hotărăște achiziționarea unui aparat nou (mărime, performanțe, analiză preț, experiența depanatorului la garanții, studiu recenzii).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Masajele indecente nu vor fi publicate!