miercuri, 5 aprilie 2023

OLED - burn in


Datorită caracteristicilor afisajelor OLED, efectul de remanență (burn in) poate apărea atunci când o imagine este afișată continuu pentru perioade de timp îndelungate.


Efectul de remanență se poate preveni prin urmatoarele metode:
- Deplasare pixeli (Pixel Shift)
Când vizionezi conținut cu numeroase imagini statice, funcția Deplasare pixeli mută pixelii la intervale regulate pentru a preveni efectul de burn-in. Când funcția Deplasare pixeli este activată, unele dintre marginile ecranului se pot deplasa în afara limitelor ecranului și este posibil ca acestea să nu fie vizibile. Pentru a readuce ecranul la poziția inițială, dezactivează funcția Deplasare pixeli.
- Reglare luminozitate siglă (Adjust Logo Brightness)
Siglele, titlurile programelor sau subtitrările sunt elemente fixe care rămân pe ecran o perioadă de timp îndelungată. Activează funcția Reglare luminozitate siglă pentru a împiedica apariția efectului de remanență din cauza acestor imagini statice.
- Reîmprospătare pixeli (Pixel Refresh)
Funcția Reîmprospătare pixeli trebuie activată pentru a preveni și a remedia efectul de remanență temporar. Aceasta reglează pixelii pentru a asigura claritatea ecranului.
Unele funcții, cum ar fi temporizatorul, înregistrarea și recunoașterea vocală, nu funcționează în timp ce funcția Reîmprospătare pixeli este activată.
- Restabilire ecran (Screen Restoration)
Funcția Restabilire ecran este activată automat când televizorul este oprit după 4 (sau mai multe) ore de utilizare în fiecare zi. Opțiunea de restabilire a ecranului funcționează numai atunci când produsul este conectat la curent.
- Luminozitate ecran (Screen Brightness)
Funcția Luminozitate ecran este activată în mod implicit și nu poate fi dezactivată. Dacă televizoarele OLED afișează aceeași imagine statică pentru o perioadă de timp îndelungată, luminozitatea va scădea treptat pentru a preveni apariția efectului de remanență pe ecran. Luminozitatea este restabilită odată ce conținutul se modifică sau este recepționat un semnal de intrare de la telecomandă.
- Economizor de ecran (Screen Saver)
Funcția Economizor de ecran este activată în mod implicit și nu poate fi dezactivată. Când nu există niciun semnal de intrare de la un dispozitiv extern sau aceeași imagine statică este afișată timp de 2 minute, economizorul de ecran este activat automat. La apăsarea oricărui buton de pe telecomandă, economizorul de ecran se dezactivează și se revine la ecranul inițial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Masajele indecente nu vor fi publicate!